if ( function_exists('cn_cookies_accepted') && cn_cookies_accepted() ) { }
ZATVORITE

Topig Norsvin je oformio (radnu) grupu za ishranu u cilju bolje sinhronizacije genetike i ishrane

TN takarmányozási munkacsoportja

26. јула 2016.

Nazad

Topigs Norsvin je oformio posebnu grupu stručnjaka za ishranu, da bi se ishrana i genetika što bolje sinhronizovali. Od životne je važnosti da zajdeno sa brzim razvojem Topigs Norsvin genetike krmače i tovljenici imaju odgovarajuću ishranu, da bi time njihov visoki genetski kapacitet rezultirao sa maksimalnim učinkom. Novo oformljenu grupu za ishranu čine stručnjaci Topigs Nrosvina koji potiču iz različitih zemalja i stručnih oblasti. Grupa se obavezala u pravcu da na farmama naših partnera popravi celokupnu učinkovitost ishrane.
Grupa koja se sastoji od 10 stručnjaka kombinuje jedinstvenu stručnost na polju ishrane svinja. To omogućava razvoj adekvatne ishrane za potrebe Topigs Norsvin genetike, i što je skoro isto toliko važno, ova grupa može da daje stručne savete proizvođačima hrane, savetnicima za ishranu i farmerima u pogledu kvaliteta i količine ishrane koja najviše odgovara Topigs Norsvin genetici. Ova radna grupa za ishranu razvija sredstva koja se mogu naći onlajn, kao što su npr. Topigs Norsvin Feeding monitori (www.feedmonitor.topigsnorsvin.com).
Ishrana modernih svinja koje imaju veliku moć proizvodnje funkcioniše na osnovu finog usklađivanja sa genetikom. Zbog velikog potencijala rasta, svaka linija ima potrebu za svojom posebnom ishranom. One se razlikuju na osnovu linija, ali se potpuno razlikuju u odnosu na genetiku od pre par godina, zato što se razvoj genetike u prethodnih nekoliko godina značajno unapredio. Precizna ishrana koja se prilagođava potrebama svinja i genetskoj pozadini, omogućava učinkovitost ishrane i niže troškove proizvodnje.