Topigs Norsvin

Topigs Norsvin

Najinovativnija kompanija za genetiku svinja na svetu

Topigs Norsvin is renowned for its innovative approach to implementing new technologies and a continuous focus on cost-efficient pig production. Research, innovation and dissemination of genetic improvement will be the cornerstones of the company. Continuous and strong product improvement will enable clients to achieve significant added value in their production.

Program uzgoja

Program uzgoja Topigs Norsvina je jedinstven. Kombinacija visokopropusne fenotipizacije, kompjuterska tomografija na velikom broju nerasta, globalni nukleusni uzgoj, skupljanje velikog broja proizvodnih podataka i genomske selekcije, koja će ubrzati genetski razvoj i dovesti do inovativnih proizvoda i rešenja koji su od koristi za ceo lanac proizvodnje svinjskog mesa.

Sa proizvodnjom od preko 1,8 miliona ukrštenih nazimica i od 11 miliona doza sperme po godini, Topigs Norsvin je jedan od najvećih svetskih snabdevača svinjske genetike. Svake godine više od 118 miliona zaklanih svinja proizvedeno je Topigs Norsvin genetikom.

Genetika

Topigs Norsvin je spoj najbolje svinjske genetike koja se bazira na proizvodnji svinjetine i marketinga. Takođe klijentima pružamo svo znanje i podršku. Naši specijalisti savetuju i pomažu proizvođačima kako da izvuku maksimum iz naše genetike.

Najnovija tehnologija

Topigs Norsvin takođe pruža najnoviju tehnologiju za veštačku oplodnju (VO). Mi smo svetski lideri po pitanju zananja i tehnologije na tom području.

Topigs Norsvin je u vlasništvu poljoprivrednika, i finansira se kroz dividende koje dolaze od genetskog napredka i primene dostignuća od istraživanja i napredka. Manjinski akcionari su prerađivači mesa koji poseduju svoje farme i distributeri stočne hrane.